zaterdag 1 april 2017

Indianenstam 'de vallende sterren'


Maandag en dinsdag worden nog spullen, foto's, boeken van de indianen voorgesteld.
We maken kleine tipi's en een grote totempaal.
We bespreken wat we leerden in ons onderzoek en wat we daarvan willen vertellen donderdag op onze onderzoeksvoorstelling.


We gaan nog eens padden overzetten. We hebben geen geluk, deze keer zijn er geen padden of kikkers te vinden in de emmers, dus ons werk zit er snel op. Gelukkig is het wel een zalige lentewandeling met dit weer. 


Woensdag is het atelierdag. Meer foro's hiervan kan je terug vinden op de website van onze school. Hier zijn alvast enkele foto's van het kookatelier: suikervrije wafels bakken en Pools Paasbrood maken.Donderdag is het dan zo ver. We gaan ons onderzoek van indianen aan de andere kleuters, leefgroepen 3 en mama's en papa's voorstellen in de klas. Dat vinden we best wel spannend hoor.

Vrijdag luisteren we naar het spannende einde van het vervolgverhaal van Myrthe over Gawoni, de indiaan die op avontuur gaat op zoe naar het mooiste indianenverhaal en kijken we als afsluiter van ons onderzoek naar een stuk van de film 'Spirit' over een paard en een indiaan die vrienden worden. 
Als afsluiter voor de vakantie is er een leuk paasspel. Een fijne paasvakantie iedereen!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten