vrijdag 1 december 2017

week 12

Deze week brengt Aaron een boek mee over het lichaam.
Hij toont een prent met de hersenen. En we vinden ook een prent over de organen, waar Flor enkele weken geleden over vertelde.
We zoeken een prent van het hart. Flor weet ook nog wat de longen zijn.
Op een groot blad tekenen we een omtrek van het lichaam. We benoemen de lichaamsdelen die we al kennen en enkele dingen die vanbinnen in ons lichaam zitten, zoals onze hersenen en ons hart.

We doen oefeningen met ons lichaam in de turnzaal.Om onze stiltester door te geven moeten we ons lichaam traag en zachtjes en zo weinig mogelijk bewegen. Hoe stiller we zitten en hoe rustiger we ze aanpakken, hoe minder de belletjes rinkelen. Het is een hele opdracht voor enkele kleuters om ze rustig door te geven. Na enkele keren oefenen lukt het tegen het einde van de week wel echt goed. We horen het belletje (bijna) niet meer.


We werken ook aan schrijfmotoriek. De oudste kleuters tekenen regendruppels uit wolken en de jongste kleuters oefenen op arceren in wintermutsjes.

Rune brengt een boek mee over dieren en vertelt ons allemaal weetjes over het paard.
De weetjes plakken we daarna op en 'natuurblak' voor in ons nieuws- en natuurboek.

We brainstormen in de kring al eens over onze nieuwjaarsbrieven, een optreden voor het winterspektakel en over ons forum. Dat is waar we ons de laatste drie weken van het jaar zullen mee bezighouden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten