zondag 19 oktober 2014

Heksen en griezelen met Halloween

Op maandag zijn we naar de klas van Sonja getrokken omdat zij ziek was. De jongste kleuters mochten bij Anneke en de oudste bleven samen met de oudste kleuters van Sonja in haar klas.
We werkten aan de creatafel aan een druktechniek. De resultaten mogen gezien worden.


Tijdens het hoekenwerk speelden de jongens vooral aan de timmertafel, want die hebben wij (nog) niet in onze klas en dat vinden ze wel iets heel fijn om te doen.
Enkele meisjes oefenen een cheerleaderdansje met Aiko, die pompoms mee heeft.


We luisteren naar het verhaal 'de perfecte prins', een heel grappig verhaaltje over een prinses die niet snel tevreden is. 

De olifantjes begonnen deze week met hun eerste IZW'tje. (individueel zelfstandig werk): ze plannen zelf de dag waarop ze dit willen maken/ doen. Als eerste IzW maakten ze een knikkernbaan in een schoendoosdeksel met rietjes. Daar moeten ze goed over nadenken, want als je de rietjes zomaar lukraak plakt kan je knikker niet altijd door. Er werd geprobeerd, rietjes geplakt en weer afgehaald en zo kwamen ze uiteindelijk tot een leuke knikkerbaan.
Juul bracht een heks mee naar de klas. Om ons gerust te stellen vertelt hij dat het geen echte heks is. Het lijkt wel een echte, vinden enkele kleuters. Maar bestaan heksen echt? We gingen het onderzoeken. In de crèche en bij Sonja en Anneke dachten de kinderen dat heksen alleen in sprookjes bestaan. Maar Owen vertelde dat hij op tv al eens een echte heks gezien had. Hoe zit het nu? We onderzoeken volgende week nog verder.


Woensdag was er onze tweede atelierdag. de kleuters kozen voor buurtwandeling, pizza's maken en Shernborne, roofvogels bekijken en origami, werken in de moestuin, knutselen met stokjes en nog andere leuke ateliertjes.

Op donderdag knutselde Owen met aardappelen voor zijn ideetje van de week. Eerst werd er gestempeld en daarna werden er dieren gemaakt van de vormen.

Senne bracht bloembollen mee. De bloembollen zorgen dat de bijen niet sterven, vertelde hij er bij.  We besloten om een plaatsje te zoeken op de speelplaats en ze te gaan planten. Er was deze week ook weer een museum van mezelf. Deze keer ging het om het museum van Zita. Ze toonde en vertelde over haar spulletjes, probeerde daarna samen met Ward een volgorde te zoeken van wat lang geleden was en wat recent was en maakte zo haar levenslijn. Die werd in onze kring omhoog gehangen en tentoongesteld voor de rest van de kleuters.
Nu we het over Halloween en over griezelige dingen hebben, besloten we om een griezelhoek te maken in de klas. We begonnen er al aan, maar hij is best nog leeg en lang niet griezelig genoeg, dus volgende week vullen we nog aan. Hopelijk durven jullie dan onze klas nog binnen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten