vrijdag 4 december 2015

week 13

Deze week brengt Jule Oscaar mee. Neenee, dat is geen broertje of neefje van haar, maar een SKELET!! Ze vertelt in de kring dat we Oscaar wel nog zelf in elkaar moeten steken. 
Dat willen de kleuters wel eens uittesten.

Zie hier de opbouw van Oscaar:We proberen de botten van zijn benen en armen op de juiste plaats te leggen. We kijken goed hoe we ze in elkaar kunnen passen. Wel fijn, zo eens zien hoe ons skelet in elkaar zitten.

We doen een bewegingsmoment en ook daarvan blijft Oscaar niet gespaard! We voeren dezelfde bewegingen en poses als Oscaar uit. Dat zorgt voor veel gegier en gelach uiteraard! :)


We vereeuwigen de vriendschap met een portret!
De kleuters zijn allemaal enorme fan van Oscaar en gaan spontaan rijmen op zijn naam: Oscaar sigaar, Oscaar, gebaar, Oscaar schaar,.

Terwijl we ondertussen ook volop aan onze nieuwjaarsbrieven aan het werken zijn, wordt aan de schrijftafel ook hard gewerkt. Lilya heeft een prent mee met een mijter en staf waar de kleuters zelf de Sint bij mogen tekenen.
Ook aan onze fijne motoriek wordt gesleuteld door een prikoefening van de figuren van Frozen.


Woensdag gaan we naar het forum van Rosalie kijken. Daarna stelt Jule haar ideetje van de week voor: Airbrushen! Heunk, wat is dat? vragen de kleuters zich af? 
Jule legt uit dat het een patroon inspuiten in met een spuit die gemaakt wordt met stiften.


Saartje en Cleo uit leefgroep 5 zijn op woensdag bij ons verdeeld en helpen ons het moodbord voor 'Pimp je WC' af te werken. 


Wie na het werken aan de nieuwjaarsbrieven nog zin had om aan de creatafel te werken maakte een sneeuwman van een glazen pot. Deze week werden ook volop gezelschapsspelletjes gespeeld want Ward had "wie is het" mee en Ella Stratego.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten