zaterdag 21 mei 2016

3 daagse, 3 daagse, vieze varkens op 1,2, 3-daagse...

Woensdag rond halftien komen we toe op ons domein in Sint- Niklaas. Terwijl de mama's de bedden opmaken en alles klaar zetten, spelen wij buiten het kip-en eispel.















 We eten onze lunchpakketjes en checken onze kamer daarna ook even.

In de namiddag gaan we naar Sombeke naar het Natuuratelier van Ingrid. Daar leren we hoe kippen broeden: kippen zitten niet op hun eieren, ze houden de eieren warm onder hun verenpak tegen hun lichaam. daarom breken de eieren niet. We zien ook heel wat andere dieren, helpen ze verzorgen, maken een wandeling en spelen spelletjes met Ingrid.




























 We zijn allemaal moe na een lekkere avondmaaltijd met spaghetti dus maken we ons klaar voor bed, lezen een verhaaltje en gaan slapen.
Donderdagochtend ontbijten we in pyjama en schrijven we onze briefjes naar huis.

Fruitmoment: watermeloen in het zonnetje
Doorschuif als activiteit in de voormiddag. We stellen een fietsparcours op, Simon maakt dingen met touwen als idee van de week, we oefenen toneeltjes en dansjes en sprokkelen hout voor een kampvuur.










In de namiddag gaan we spelen naar de ster. Eerst op de trampolines springen en dan naar de speeltuin.






















 Na het avondeten steken we ons kampvuur aan. Daar kijken we naar de toneeltjes die enkele meisjes inoefenden.











Daarna dansen we op een fuifje.





We zijn moe gespeeld en gedanst. Nog een verhaaltje en dan naar bed.

Vrijdag werken we 's morgens in onze boekjes van de driedaagse, daarna ontbijten we en maken we ons klaar. Dan gaan we in het grote bos op ons domein op berenjacht terwijl de mama's aan de opkuis beginnen en voor spijs en drank zorgen. 









Na de boterhammen is het tijd om afscheid te nemen van onze toffe verblijfplaats en vertrekken we met ons laatste beetje energie naar het zwembad van Lebbeke en dan zit het er alweer op voor dit jaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten