zaterdag 19 november 2016

week 11

We starten de week met het ideetje van de week van Stan. Hij leerde de kinderen stressballen maken met ballonnen.


Wiskundige initiatie tijdens een instructie in de kring: we ordenen van groot naar klein, van smal naar breed, van laag naar hoog,...

van groot naar klein

rarara, hoe staan we hier geordend? (vertrekkend van Aerin)
Het heeft te maken met onze haren...
Het IZW'tje, individueel zelfstandig werk, een taakje dat de oudsten zelf inplannen, is deze week is een xylofoon maken door middel van meten en plakken.
Woensdag werd Sterre 4 jaar. Na het forum van Rosalie was het dus tijd om haar te vieren. Sterre stelde in de kring haar museum voor. Na de speeltijd was het feest met een receptie en we dansten.

museum van Sterre
in de hoekjes: 
Jaad,  legt Jakkiebak uit aan Luciany en Robbe
Aan de werktafel werken we met een teldoos: tellen, getalbeelden (her)kennen en een hoeveelheid juist weergeven met parels zijn hier enkele oefeningetjes die Maaike en Ida inoefenen.
Ook aan de werktafel wordt het woord 'stil' gestempeld en de letters ervan opgezocht.
Instructie met foto's. We zoeken eerst alle foto's die iets te maken hebben met geluiden. we vinden een gitaar, een strijkijzer, een saxofoon, (dat zegt psssst als mama op een knop duwt), een wekker,...
Daarna iets moeilijker: verschillende perspectieven van een voorwerp vinden en benoemen met eigen woorden (vb. van boven getrokken, van opzij,...)


Samen puzzelen: Stan en Casper maken de grote puzzel van Casper en tonen hem met grote trots.

We luisterden deze week ook naar een verhaal over een maan. Krokodil, aap en kip denken dat maan het koud heeft en willen de maan kip haar muts geven. Maar ze staat te hoog... 


Het verhaal wordt verteld zonder de titel erbij de geven. Daarna bedenken we zelf een titel. 
Maar... wat is dat, een titel? Maaike verwoordt het heel eenvoudig en mooi: dat is 'de naam van een verhaaltje'. 
We starten zelf met een verhaal tekenen en een titel bij te bedenken. Dat lijkt helemaal geen eenvoudige opdracht te zijn. Er werden al enkele mooie gemaakt, volgende week gaan we ermee verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten