vrijdag 19 mei 2017

De regenboog en dieren die vervellen

Al feestend stappen we deze nieuwe week in, want we hadden 3 jarigen. Ida werd 6 en Aaron en Oscar werden allebei 4.
We luisteren en kijken al naar het museum van Aaron:Na de speeltijd trekken we naar de speeltuin voor onze receptie voor de jarigen daar te gaan houden. Leuk zeg, spelen en lekkere knabbeltjes eten in een zalig zonnetje.
3 jarigen op een rij: Oscar, Ida en Aaron


Onderzoekjes van de week:
- Victor vertelt dat hij een regenboog gezien heeft. Enkele kinderen beamen dat en de interesse is gewekt. Tijdens het hoekenwerk kijken enkele kleuters in een weerboek dat in onze boekenhoek staat, ze vinden info over de regenboog, hij wordt nageschilderd en getekend op het krijtbord. Met verstuivers trekken we naar buiten om zelf regenboogjes te maken, Maaikes nieuwe sandalen maken in het zonlicht zelfs regenboogkleuren!
We maken een regenboog met ons fruit. Alle kleuren van de regenboog liggen in onze fruitmand!Woensdag is het supermooi weer. nadat we 's ochtends puffen in onze klas trekken we naar buiten voor waterspelletjes.


Donderdag gaan we verder met ons onderzoek over de regenboog. We trekken terug naar buiten met ons spuitbus. Kunnen we nu ook een regenboog zien? neen...
Hoe komt dat?
-> het regent wel, maar vandaag schijnt de zon niet. En om een regenboog te zien hebben we water en zonnestralen nodig.


We hebben deze week nog een onderzoeksvraag: waarom vervellen slangen?
Sterre vertelt dat ze op tv een slang zag en een meneer had een stuk van zijn staart vast. Maaike denkt dat de slang aan het vervellen was. Wat is dat juist? Hoe komt dit en waarom gebeurt dat?
Sterre en Jaad trekken naar de klassen. Bij de allerkleinsten vinden ze een antwoord: Mathis van Nathalies klas heeft thuis een slang. Hij vertelt dat de slang haar jasje uit doet als het te klein wordt (ant schubben kunnen niet mee groeien)


We kijken naar een filmpje van een slang die vervelt. Gek zeg, ze trekt haar hele lijf precies uit.
Zouden er op onze boerderij ook dieren zijn die vervellen?
We gaan een kijkje nemen. 
Welke dieren vervellen nog?
Kunnen mensen ook vervellen?
Geen opmerkingen:

Een reactie posten