vrijdag 26 januari 2018

week 18

We beginnen de week actief met een bewegingsomloop. Na zo actief te zijn komen we even tot rust. Sommige kleuters nemen dat heel letterlijk. ;) 

Tuur vertelt dat hij in de winkel een gele cactus gekocht heeft die leeft. De cactus staat op zijn kamer, hoog op een kast. De stekels dienen om zich te beschermen, vertelt Tuur.
Hoezo leeft de cactus? Waarom is hij geel? Is een cactus normaal niet groen?

 Tuur knutselt twee potjes om zijn cactus in te zetten.
Er worden ook cactussen geknutseld.

Flor vertelt dat hij naar de Ardennen geweest is en gewandeld is bergop naar een kasteel. Met blokken bouwt hij een kasteel op een berg.Lucien brengt een zakje knikkers mee naar de klas. Vroeger hadden de mensen niet veel speelgoed en speelden ze daarmee op straat of tijdens de speeltijd, vertelt hij. Hij brengt ook een afbeelding mee van 'oude spelletjes'. De kinderen speelden met hoepels, tonnen, knikkers, omdat de dingen waarmee wij spelen nog niet bestonden.


Amber werd vorige week 4 jaar. Ze brengt haar museum mee en stelt trots haar spulletjes voor.


Het is Mathis zijn beurt voor idee van de week. Hij maakt vanillepudding met de kleuters. 

We doen een loopspel rond taalklanken. Als de kleuters een korte klank in het woord horen lopen ze naar de mat met een stip op, als ze een lange klank horen, lopen ze naar de' mat met de streep. Dat is niet zo makkelijk hoor.Hoekenwerk deze week:

Flor brengt een spel mee en legt het zelf uit aan een groepje kleuters


 IZW: een huis inrichten met knip- en plakoefening. Waar kunnen de meubels/ materialen allemaal staan? Hebben we verschillende mogelijkheden?

opdrachten uit de kleimap
Vrijdag vieren we feest. Aerin verloor 2 tanden, en dat vieren we met ontbijt op bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten