zaterdag 16 juni 2018

de WK gekte is nu echt begonnen

Myrthe brengt een vlag mee van de rode duivels. Heel wat kleuters willen ook zo'n vlag. Hoe ziet de Belgische vlag er weer uit?
- Zwart , geel en rood.
Aan de creatafel gaan we aan de slag met vlaggen schilderen. Daarna gaan we buiten stokken zoeken om onze vlag aan vast te maken.


 Enkele kleuters spelen een match in de gang.


Naast vlaggen worden ook kronen met de Belgische driekleur gemaakt. Bij Flo's kroon kan uiteraard favoriet Dries Mertens niet ontbreken.


Sterre schildert haar held: Romelu Lukaku

 We schrijven een versje voor de rode duivels en brengen dat naar voor op het forum.

We halen beneden een kickertafel en spelen daar ook voetbalmatchen.


 Lucien brengt een atlas mee. Hij toont Rusland en Belgie. De Rode Duivels gaan met het vliegtuig naar Rusland voor het WK, vertelt hij.
Flor en Oscar maken zelf een kleine kickertafel in een doos.
Wat hebben we daar nog voor nodig? Takken, zegt Flor, voor de voetballertjes aan te hangen. Hoe gaan we die voetballertjes eraan hangen? op papier tekenen en uitknippen, zeggen enkele kleuters.
Kan een papieren mannetje op een balletje schoppen? Hmm dat wordt moeilijk...
We zoeken tips op de computer. Daar zien we mannetjes die gemaakt zijn met wasspelden. Dat kan lukken. We maken rode wasspelden, dat zijn de Rode duivels, en blauwe voor de tegenstanders.

Tuurs vlag komt op een groot gebouw terecht in de blokkenmat.
 
Rune werkt met de gelli plates. hij gebruikt ook de kleuren van de Belgische vlag.
gelli-plate-rode-duivels-vlag

Tuur bouwt een kleistadion met 1 supporter ;)
Gil bakt voor zijn idee van de week 'smurfins', want dat is cooler en lekkerder dan gewone simpele 'muffins', toch? ;) Hij legt in de kring eerst de stappen uit hoe er te werk moet gegaan worden en gaat dan met een groepje aan de slag.


 Vrolijke afwassers van dienst.
Hoekenwerk:
Aerin wil dat de Barbies met de bus kunnen rijden. Daarvoor hebben we een bus en een bushalte nodig. Een bus hebben we bij de blokken. Aerin bouwt samen met Myrthe een bushalte.
Myrthe brengt salie en citroenmelisse mee. Daar wil ze thee mee maken. Samen met Gil, Flo en Casper knipt ze de blaadjes, wordt in de waterkoker water gekookt. Even de blaadjes laten trekken in een zelfgemaakt theezakje met een koffiefilter .Dan kunnen we proeven in de kring.


Lucien brengt een turnmatje mee. Daar wil hij samen met Stan en Rune circusje mee spelen. Ze maken een parcours in de gang en op het matje wordt gekoprold. 
Marie wil bloemen versieren met klei. 
Mayté maakt juwelen voor zichzelf en andere kinderen met de juwelenparels.
Flo maakt een parcours voor haar rijdend knuffeltje
De werktafel is deze week ruil- en plaktafel voor de paninistickerboeken.
Gil en Andor bouwen op de blokkenmat een tribune. Ze kijken naar voorbeeldfoto's en bouwen die na.
Wiskundige initiatie: plaatsaanduidingen: de kleuters plaatsen het popje op de gevraagde plaats: hierbij komen begrippen voor, naast, achter, ver van, dichtbij, onder, boven, tussen, rechtover,... aan bod.
We oefenen op knippen en onze naam schrijven.Geen opmerkingen:

Een reactie posten