vrijdag 23 november 2018

week 11

Oscar komt maandag met een boek van ridders naar de kring. Hij vertelt dat hij al eens naar een echt ridderkasteel geweest is.
Hij vraagt zich af of ridders nu nog leven.
De volgende dagen blijven de ridderspullen binnen komen. Er worden schilden, zwaarden, boeken, ridderkledij en prinsessenjurken meegebracht.

We willen een burcht in onze klas bouwen met kantelen. We gaan aan de slag aan de creatafel.


Onze geverfde panelen maken we vast aan ons huisje: ons poppenhuis wordt een ridderburcht.terwijl de ridders de burcht bewaken wordt binnen gedineerd en gekookt door jonkvrouwen en schildknapen.


Op de blokkenmat worden riddersteden gebouwd. Mayté en Aaron brengen leuke ridders, jonkvrouwen en paarden mee die in de stad gezet worden.
We maken schilden en hoeden van de jonkvrouwen.

Er wordt een grote ridderpuzzel gemaakt aan de puzzeltafel.

We kijken naar een filmpje over hoe de ridders vroeger leefden.

Tijdens het hoekenwerk worden gezelschapsspelletjes gespeeld:
Dier op dier, een spel dat Lucien meebrengt en Jakkiebak Kippenkak, het favoriete spel uit de klas.
Fijne motoriek: uit modder steentjes grijpen met pincetten en afborstelen met fijne borstels.


IZW: met vormen worden figuren (na)gebouwd. Er zit ook een burcht tussen. De oudste kleuters proberen deze ook eens te leggen, maar da is niet zo eenvoudig.Onze stamtaak is de dieren verzorgen en voederen. Daar zijn we deze en volgende week dus ook dagelijks mee bezig. Na enkele dagen vinden we steeds beter onze draai en weten we wat ons te doen staat. Er wordt ijverig gewerkt.


Andrés brengt zijn ideetje van de week mee: hij leert de kinderen programmeren met de beebot. Als je de verschillende stappen van zijn af te leggen route ingeeft, kan je de beebot sturen naar een zelf gekozen plaats. Niet eenvoudig, wel heel fijn.Als afsluiter van de week mogen we naar een toneel over ridders gaan kijken van Jokes klas. Die grote kunnen dat echt goed, en het was ook supergrappig, vonden de kleuters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten