vrijdag 7 december 2018

week 13

Maandagochtend gaan we samen met de klas van Sandra naar een toneelvoorstelling in Dendermonde. We hebben nog even tijd voor de bus ons komt oppikken, en we zien aan de overkant een grote kerstboom op de grote markt. Daar willen de kleuters toch van dichterbij eens naar gaan kijken. Waw, zo'n grote kerstboom.Terug in de klas worde in de kleihoek sneeuwmannen gemaakt.


Myrthe brengt een kerststal mee van koek. Het dient om de klas mee te versieren voor kerst, zegt ze.
Het idee van de week is deze week van Amber. Ze leert een groepje kleuters een dansje op een liedje van Kaatje.Lucien heeft van de Sint een schoorsteen gekregen. Hij wil er op de blokkenmat mee bouwen en er daken naast bouwen.In de tekenhoek maakt Yuna met enkele kinderen een tekening na die ze van een vriend van haar kreeg. 
Lucien brengt een piek mee voor op de top in een kerstboom en Renée heeft lichtjes mee. Ze willen daarmee graag de kerstboom versieren. We gaan op zoek naar een kerstboom.Met kerstgerief doen we een wiskundige initiatie. Neem de langste slinger, neem een kleine bal, neem iets dat niet rond is,...er komen dus heel wat begrippen aan bod.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten