vrijdag 5 april 2019

week 27

Maandag is het 1 april. Casper vertelt dat 1 april mopjesdag is en dat er dan aprilvissen op de rug geplakt worden. Dat vinden de kleuters wel een leuk idee. Er worden aprilvissen getekend door een enthousiaste bende grapjassen.


Enji brengt een bloem mee van een boom buiten. Ze wil kijken welke bloemen er ondertussen nog groeien. We don een buurtwandeling, op zoek naar bloemen. 




Om de bloemen te kunnen bewaren, kunnen we ze drogen. Dat kan volgens een boek van Celle door ze tussen boeken te steken en dan (na enkele weken geduldig afwachten) ze eruit te halen.
Casper, Oscar, Gil, Lucien en Aaron gaan aan de slag met de geplukte bloemen.




Myrthe brengt een plantje mee dat ze thuis zaaide. We verpotten het naar ons serretje. In de serre doen we ook nog enkele zaadjes van tuinbonen.




Er wordt verder gebouwd aan de insectenhotels voor de moestuin.
Er wordt ondertussen in de kleihoek gebouwd. Precious toont aan Mayté hoe je een mannetje kan kleien. Mayté maakt er een paard bij. 




Met onze zaadjes van tuinbonen, radijsjes en zaad van courgettes trekken we naar de moestuin om ook daar te gaan zaaien.
We zaaien de tuinbonen. Die worden ver genoeg uit elkaar in een putje in de grond gestopt.
 Het serretje verplaatsen we voor over onze radijzen.


 Daarna zaaien we de radijsjes onder de serre.



 Terug in de klas worden bordjes gemaakt om bij de percelen te zetten. Zo weten we nog waar onze bonen en radijsjes staan.

We vieren feest voor Casper. Hij wordt zaterdag 6 jaar. Hij stelt zijn 'dit ben ik mapje' voor.

 In de namiddag eten we ijsjes en houden we een dansfeestje. Omdat het mooi weer is verplaatsen we onze disco naar buiten. Dansen in het zonnetje, hiep hoi! 


Enji's idee van de week is Stratego.
Vrijdag kuisen we onze klas op, gaan we voor de laatste keer zwemmen en spelen we een paasspel met Arne.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten