zondag 16 juni 2019

week 34

Dinsdagochtend starten we de week met een wandeling. we gaan insecten zoeken met de opa van Victor. Hij leert ons dat insecten altijd 6 poten hebben.

We vinden al snel veel spinnenwebben. Ze lijken op hangmatten tussen de struiken. de spinnen noemen we ook hangmatspinnen. Zijn dit insecten? 
-> Nee, want ze hebben 8 poten!

Met vergrootglaasjes bekijken we de kriebeldiertjes die we zien van dichterbij. Zijn pissebedden insecten? Nee, ze hebben ook te veel poten. 
Een pissebed hoort bij de kreeftachtigen. Echt waar! Omdat ze een pantser hebben zoals een kreeft. Gek he?!
Amira gaat met een groepje kleuters in boekjes op zoek naar de insecten die we gezien hebben. De kleuters knippen ze uit en stempelen er de juiste naam bij.

Mari brengt lindebloesems mee. Ze wil er thee mee maken. Je moet de bloemetjes er af halen, en dan in heet water leggen, weet ze.

We proeven de lindethee daarna in de kring. 
Ouneyssa leert enkele kleuters trucjes met haar string.
We gaan bouwen met bouwkaarten. De oudste kleuters tekenen eerst zelf hun bouwwerk en bouwen daarna hun eigen tekening na.
In de gang maken we een bewegingshoek waar koprol wordt geoefend.
Victor speelt een spel voor zijn ideetje van de week.
Vrijdag is het doorschuif: onze oudste kleuters mogen eens gaan proberen in het eerste leerjaar bij Rosalie. Enkele sloebers van Nathalie van de eerste kleuterklas mogen bij ons mee komen spelen. 
We spelen buiten kennismakingsspelletjes en daarna spelen we in de hoekjes in de klas. Enkele nieuwe kleuters maken een 'vallende sterrenmobiel'.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten