zaterdag 21 september 2019

week 3 en weer een nieuwe klas!

Op maandag verkennen we opnieuw een nieuwe klas!
Ook de nieuwe weegschaal werd bestudeerd en uitgetest met meegebrachte eikeltjes en veren. Wegen maar!Tijdens het kringmoment bracht Rune een sterrenwachter mee, alle kleuters vonden Rune heel moedig! En vertelden ook wel eens over hun grote en kleine verdrietjes... We zullen de komende weken ook meer focussen op spontane gevoelens die leven in de klas.
Wordt vervolgt..


Ouneyssa had haar ideetje van de week en er waren vele enthousiaste kleuters om mee te knutselen!(we deden zelfs verder op dinsdag)Er werden weer veel garages gebouwd in de bouwhoek, terwijl Victor en Robin nog eens op spinnenjacht gingen, zodat de meegebrachte kruisspin een vriendje had.Lenn was naar de winkel geweest met zijn mama en broer en wou ook wel een winkel in de klas. Jules was direct bereid om mee te denken, een bordje van gesloten en open was een voorwaarde om de winkel te openen.


Dinsdag waren er geen foto's, maar vulden we onze dag gelijklopend als maandag en puzzelden we er op los! In de namiddag kwamen poppenkastpoppen Nellie en Cesar in onze kleuterblok een verhaaltje over verhuizen brengen.

Woensdag : vertelden we op het forum over ons onderzoek van de spin en zeiden we het spinnenversje op.  Fiere Els, want ook de kleuters die op de mat bleven zitten, kunnen dit misschien niet vooraan maar wel in de klas voordragen!Donderdag had ik tijdens nachtelijke muizenissen het idee om de klas te veranderen en dat deden we samen!
En zo kregen we dus een echt winkelhoekje en ook een vaste klei tafel!
Iedereen blij!

En als we blij zijn, doen we dat met muziek... dansen en schilderen op muziek! We houden een kringgesprek: 'wanneer ben jij blij? '


Vrijdag hadden we het plan om een bed voor panda's en poezen te maken. Poezen slapen in een mand, maar waar slapen panda's?In de namiddag wandelden we naar het speeltuintje voor een picknick en rondlopen, schommelen, klimmen en gek doen.
We zochten ook paddenstoelen , want Elle had er vanuit haar tuin meegebracht. Maar vonden er geen een.. nog even wachten op de echte herfst... Nu genieten van dit weekend met nazomer!
Els, mogen wij eens ne selfie trekken? 


Tot maandag!.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten