zaterdag 9 november 2019

Sintkriebels

Ten eerste: mijn fototoestel en ik waren deze week niet close.  Geniet momentjes, eigende ik lekker voor mezelf op in plaats van eerst 'die- waar -heb -ik- toch -weer- mijn -gsm -gelaten '-gedachte' me aanzette tot een zoektocht.

Toen maandag Rune zijn auto op afstandsbediening meebracht van de Sint die IN? zijn schoen zat. Gingen we meten of die effectief in de schoen kon. Ondertussen kwamen er al veel verhalen van Sint boven en vroegen we ons af wat we nog willen weten.
Die vragen waren vooral over de kledij. Er zat niets anders op, dan een echte Sinteverkleedhoek te maken. Maar de Sint is toch niet alleen? Neen vele pieten kwamen er ook bij en zelfs een paard.

We lijsten op, bij wie kwam Sint Maarten en bij wie kwam Sinterklaas?


We meten verschillende staffen, we behaalden een pietendiploma,we deden allemaal een papierenwerkje,  we zongen liedjes, we gingen tekenen en verlanglijstjes maken, gingen op zoek naar verhalen in een boek of zelfs op dvd, we gingen woorden leggen met letterkoekjes, we speelden sintememory en kwartet, we bouwden knappe stoomboten... Die Sint kon niet meer zomaar voorbij ons klasje rijden.

Donderdag haalden we onze vragen van maandag erbij... wat hadden we ondertussen al te weten gekomen en wat nog niet?
Hoe kunnen we die antwoorden nog te weten komen?
- naar het kasteel gaan?  (maar wat doe je dan als de Sint juist in bad zit?, vroeg een praktische kleuter)
- zelf naar Spanje gaan, met een boot (maar dan staan wij in Spanje en zit de Sint hier? zei een andere nog praktischere kleuter)
- heeft de Sint een telefoon?  ( dat wist niemand, ze hadden nog nooit een bellende Sint gezien)
- vragen aan een zwarte piet? ( maar die zien we niet..)
- een brief schrijven en die in je schoen stoppen, dan komt hij zeker! Gelukkig wisten we ook dat er : koffie bij moest (lap die koffiekan is juist leeg) of een pintje (dat hebben we niet op school) of gewoon water plat en bruis, zodat ze kunnen kiezen.
Een wortel vonden we in iemands brooddoos en voor de tekeningen zorgen we zelf.
Spannend, zou hij deze nacht komen?
En inderdaad, vrijdag was het gekrioel en het enthousiasme groot toen we in onze klas, snoep, koek en chocolade vonden. De brief van de Sint die vonden we pas toen we in de kring zaten en al die vuile handen op stoelen, bankjes, spiegel werd direct een plan om onze klas eens te kuisen.

Nog een paar losse ideeën deze week:

onderzoeksboek bijstempelen

poppenhoek opfrissen met een zelfgemaakt kunstwerk.

kaartspelletjes


mega- skatepark voor vingerskatebord

Tot Dinsdag
Els


Geen opmerkingen:

Een reactie posten