zaterdag 23 mei 2015

week 32

Deze week zijn we gestart met een ideetje van de week van Nel. Zijn leerde de kleuters 'kroket' (lees: croquet) spelen. De kleuters mochten proberen om met de stick het balletje door de poortjes te krijgen. 

We werkten ook verder met onze kikkervisjes. We zagen dat ze ten opzichte van vorige week al groter geworden waren, en eentje had zelfs al een beetje pootjes.

In de blokkenmat bouwt Senne een speciale aquarium met poortjes voor de kikkervisjes.
 Woensdag brengt de mama van Sam ons een aquarium, dus donderdagochtend kunnen we de kikkervisjes een groter huisje geven.De oudste kleuters maakten als IZW een knip- en plakwerk van kikkerdril tot kikker. Zo zien we goed welke stadia kikkervisjes doorlopen.
Ook enkele van onze allerjongste kleuters vinden het fijn om dit werkje eens te proberen

 We zoeken in de onderzoekshoek duidelijke prenten van de verschillende stadia en vergelijken met onze kikkervisjes in de klas. De kikkervisjes waren eerst kikkerdril, dat zijn de eitjes die kikkers leggen. Nu zijn ze al kikkervisjes. Dit kan enkele maanden duren...

Op donderdag was het mooi weer, dus stappen we naar de beek om onze kikkervisjes te voorzien wat beekwater en al het bijhorende: slib, eendenkroos,... 


Rudy, een vriendelijke jachtwachter helpt ons aan het slib. 

Ziezo, nu zullen de kikkervisjes blij zijn...


Er zijn er een paar die uitkijken naar het zwemmen op vrijdagnamiddagGeen opmerkingen:

Een reactie posten