vrijdag 5 februari 2016

week 20

We beginnen deze week met het bekijken van ons forum. Rosalies klas heeft turnen, dus mogen we bij haar op het smartbord gaan kijken. Grappig, onszelf bezig zien en horen!


 We vieren maandag ook de dag van de directeur en verrassen Trui met veel roze, glitter en mooie kunstwerkjes die elke klas maakten. Feest om de week mee te beginnen, altijd leuk!Ward brengt als idee van de week een gezelschapsspelletje mee.


IZW'tje van deze week is er eentje rond schrijven. De kleuters kiezen zelf een letter, knippen ze uit en bedenken zelf 4 woorden met die letter die ze neertekenen/ schrijven.
 Als tweede opdracht wordt met het letterrad een drieletterwoord gevormd en lezen en plakken de kleuters de letters aan elkaar zodat ze een woord worden. P A S is pas.


We kregen van de kleuters van leefgroep 1 een uitdaging: leer alle kinderen van school een dans aan. Wij kregen de plopdans om aan te leren, dus tussendoor oefenen we 'een keer in het ronddraaien' en de 'ganzenpas' volop.Ella brengt een spelletje mee dat de kleuters spelen in bewegingshoek. Hierbij moeten de kleuters de slangen ogen (die licht geven) ontwijken om de smaragd te proberen stelen van de slangenmand.


Dit is Mao. Ze is de pianolerares van Anna en Marie. Ze kwam vrijdag bij Anna in de klas Chinees leren, maar passeerde daarna ook even bij ons om dag te zeggen. Mao zag ons artikel van het chinees standbeeld, en weet je wat ze ons vertelde? Zij is familie van Mao Zedong, de meneer van het standbeeld!! 


Vrijdag is het carnavalsfeestje in onze klas en op de school. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten