vrijdag 24 februari 2017

week 23

Ida brengt een nieuwsje mee naar de klas. Het gaat over de mooiste bibliotheek van de hele wereld. De kinderen zeggen al snel dat daar wel veel leuke boeken zullen staan. We bekijken eens welke (soorten) boeken we allemaal in onze eigen klas kunnen terug vinden.
We vinden heel wwat soorten: grote, kleine, kleurrijke, boeken met weinig kleur, weetboeken, leesboeken, maar vooral prentenboeken. We vergelijken ze volgend grootte, gewicht,...
weetboeken


prentenboek
In prentenboeken staan veel prenten of plaatjes. Die zijn voor jonge kinderen zoals wij. Leesboeken hebben veel tekst (die wordt gemaakt door letters die woorden vormen, die vormen dan samen zinnen en die zinnen samen zijn een verhaal) en zijn voor oudere kinderen.

De kinderen van Joke leren over behulpzaamheid en komen deze week enkele keren helpen in onze klas. Ze spelen gezelschapsspelletjes met ons, knutselen met enkele kleuters die daar zin in hebben en helpen en spelen mee in de hoekjes.

Stoom afblazen op het bewegingsparcours.
De vier sloebers van Nathalie komen nog een keertje langs. Nu is Myrthe er ook bij. We spelen met hen in de hoekjes.
Wist je dat Oscar nu voor 1 keer bij zijn grote zus Ida gaat  zitten. Samen poseren hoort er dan natuurlijk bij!;)


Knappe bouwwerken op de blokkenmat.
We doen onze stamtaak. Enkele weken geleden maakten de oudste kleuters als IZW'tje woordkaarten met tekening van verschillende voorwerpen die volgens hen vaak terug te vinden zijn bij de verloren voorwerpen. Nu halen we er de verloren voorwerpen bij en sorteren de kleren bij de juiste woordkaarten.Ons verloren voorwerpen-winkeltje:


Vrijdag is het feestdag. We vieren dat Flor 5 jaar wordt. Hij stelt zijn mueum voor, we dansen en eten ijsjes.


Het is ook carnvalsfeestje. Victor heeft daar een passend ideetje van de week bij. Hij versiert met de keuters maskertjes om ons te verkleden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten