vrijdag 27 april 2018

onderzoekjes en sportdag

Maandag beginnen we onmiddellijk met een feestje, want Myrthe werd vijf jaar. We houden een dansfeestje en receptie met toastjes en chipjes.

We bekijken of de kikkervisjes al veranderden. We zien een kleine verandering. De achterpootjes worden langzaam zichtbaar.

Omdat de gedaanteverandering van de kikkervisjes toch nogal lang op zich laat wachten en we de visjes op vrijdag gaan vrij laten (aja, want we kunnen ze geen hele week achter laten met het lange weekend en driedaagse) bekijken we een filmpje van schooltv waar we de fasen van kikkerdril tot kikker goed zien.
 Wist je dat?  De groene kikker de meest voorkomende kikker is bij ons.
We wandelen naar Caspers' huis om daar in de beek de kikkervisjes vrij te laten. (en laten per ongeluk de kippen ook even vrij... Oeps! Gelukkig blijken onze vallende sterren efficiƫnte kippen'drijvers' en zitten ze al snel weer achter hun draad.)
 Missie 'free the kikkerfishkes'Aerin brengt een huisjesslak mee. We gaan bij Nathalie, die op het forum net vertelde over haar slakkenhotel, kijken of ze ook zo'n slak heeft in haar hotel. Bij haar in de klas zien we naaktslakken, huisjesslakken en poelslakken.


We bereiden het forum voor en werken daarvoor met kranten.

Myrthe toont het weer voor volgende week tijdens de driedaagse

Vrijdag is het sportdag. We doen parcours in de zaal, spelen voetbal en fietsen buiten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten