zondag 22 april 2018

van kikker naar kikkervis... of was het nu omgekeerd?

In de kring stelt Andres botten voor. Ze komen uit de tuin van Joshua, vertelt hij. Hij heeft een plan met de botten. Hij wil een schattenjacht organiseren. Samen met Tuur gaat hij de botten verstoppen in het bos. Daarna mogen we allemaal gaan zoeken. 
 We gaan op bottenjacht...Naast botten, vinden de kleuters op het bouwterrein nog iets dat hen wel erg interesseert. Een kikker. Een mooie, grote groen-bruine kikker. De kleuters willen zien hoe die kan springen en hem aan enkele andere klassen gaan tonen.
Op donderdag heeft Mari iets mee dat ze vond in 'het broek'. Het zijn kikkervisjes. Nu zijn het kleine visjes, dikkopjes noemen we die, en binnenkort krijgen ze achterpootjes zegt Mari. Dat leerde Modi, haar broer, haar.
Zouden deze kikkervisjes ook zo mooie kikkers worden als de kikker die we maandag vonden?

In de hoekjes worden slotjes open en dicht gedaan. tenminste... als eerst de juiste sleuteltjes gevonden worden...


 Wie zoekt die vindt! :) 
Als taalhoek worden op een magneetbord woorden gemaakt. We beginnen met onze namen, maar proberen daarna ook andere korte woordjes te vormen.

Verder is er de aap me na-hoek met krijtbordjes: de kleuters vertellen om de beurt één voorwerp dat op een bepaalde plaats getekend moet wworden. ze zien elkaars bordjes niet. Daarna kijken ze naar elkaars bordjes. Niet makkelijk hoor, als je geen plaats/ grootte/... meldt, kunnen de tekeningen heel anders uitdraaien.


Aerins idee van de week: kleurige windmolens maken. 
Dinsdag was er ook het verjaardagsfeest van Casper Leon en Rune. Ze werden vijf jaar. Dat vieren we met een receptie aan de speeltuin. Genieten met dit mooie weer!!Gil bracht ooit een popje mee. Het dient om te weten wanneer we ons moeten insmeren tegen de zon, vertelde zijn oma. Met het warme, zonnige weer was het dus een goed moment om het popje boven te halen en te laten zonnen...eens zien wat het geeft, we zijn allemaal erg benieuwd.


De driedaagse komt ook dichterbij. We denken na over wat er in onze valiezen moet en tekenen dit.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten