vrijdag 15 februari 2019

week 21

Maandag brengen Mari en Celle toevallig allebei maskers mee naar de klas. Ze willen met de kleuters die daar zin in hebben maskers maken. Er worden enkele leuke maskers gekozen en deze worden gekleurd, genkipt en gelamineerd. 


Naar het einde van de week toe lijkt het wel een gemaskerd bal in onze klas.Aan de onderzoekstafel werd volop onderzocht met onze ogen. Gil bracht een microscoop mee voor de klas. Er werden buiten en binnen spullen gezocht die we van dichterbij konden bekijken. 


We maakten zelf enkele preparaten: koffie, een waterdruppel (die we daarna ook even bevroren in de vriezer en het verschil bekeken), haar van Enji, bloed van Annelies, een schubje van een kastanje,een katje van aan de bomen,...
Heel leuk om al deze dingen zo uitvergroot te bekijken. Van zo dichtbij lijken ze echt anders. vb bloed. je zit niet enkel de rode druppel, je ziet er kleine witte stipjes in. Wat is dat? Yuna brengt een plantje mee voor de klas. Het is aloë vera, vertelt ze. We mogen het in de klas verzorgen en laten groeien. Hoe groot zou zo'n plantje kunnen worden? We houden het vanaf nu wekelijks bij tijdens onze klastaakjes.

Hoekenwerk deze week:
IZW deze week is mutsen weven.


Er worden met pijpenragers, klei en oogjes leuke diertjes gemaakt.
Casper brengt het spel stratego mee.


Andrés vond tijdens de zoektocht buiten een 'skelettebot'. We maken zelf ook een skelet van ons hand met suiker en zwart papier:

Yuna leert enkele kleuters een dansje in de bewegingshoek.
 Enkele oudste kleuters oefenen op veters binden.

Herkenbare vormen maken op het magneetbord: Celle maakt een vierkant, als hij daarop ook nog een driehoek maakt lijkt het wel een huis.
Ook heel populair deze week: een memoryspel.

Met het eerste echte mooie weer van het jaar zijn we ook naar buiten getrokken. Terwijl insectjes en andere natuurspulletjes gezocht werd door onze onderzoekers, speelden de andere kinderen in het bouwterrein. 


We krijgen een bewegingsatelier door vier jongens uit de klas van Steffie.Zij stellen een parcours op waar de kleuters zich in groepjes mogen gaan uitleven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten