vrijdag 12 december 2014

week 14

Maandag begon volledig in kerstsfeer. Wies had iets mee dat hij thuis bij zijn kerstboom zet, nl. een kersstalletje. Hij haalde de stenen beeldjes die erbij horen tevoorschijn en vertelde dat het Jezus, moeke Maria en Jozef waren. Sam zei daarop dat er aan de kerk ook een kerststal staat, maar dan veel groter. Dat wil iedereen wel eens zien. We trokken onze jassen, sjaals en mutsen aan en gingen op pad.

We kregen deze week ook leuk bezoek: Christine kwam trots haar baby'tje tonen. 
Wij hadden als verrassing iets voor haar gemaakt, een boot met ons allemaal erin. Tijdens de hoekjes werd een voelspel gespeeld met onder andere kerstfiguren. De kleuters moeten hun platen met figuurtjes zo snel mogelijk volkrijgen met de juiste figuren door te voelen. We merkten al snel dat sommige vormen heel wat makkelijker te herkennen zijn dan andere. Een ster, een kerstbal (ronde) was eerder makkelijk, een paard is heel wat moeilijker!


T

Tijdens een rekenmoment proberen de kleuters met stokjes geometrische figuren met het juist aantal hoeken gelegd. daarna werd daarin in de rekenhoek zelfstandig gewerkt.Woensdagochtend kwam Otto een verhaaltje vertellen over dino's in onze klas. Dat vonden Holly, en ook de andere kleuters natuurlijk erg leuk!


 In de kerstvakantie wordt Sam 5 jaar. Daarom mocht hij deze week zijn museum voorstellen.
Als ideetje van de week leert Solara ons een Portugees liedje over een kat. En dat werd snel opgepikt door de andere kleuters!We werken onze nieuwjaarsbrieven af en begonnen ook aan een dansje voor de wintermarkt. We bedachten de pasjes en gingen in de zaal al een keertje uittesten op het podium. Volgende week oefenen we verder en werken we ook nog voor de wintermarkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten