vrijdag 23 januari 2015

week 18

Nel zorgde op maandag onmiddellijk voor een klein feestje. Ze bracht 'Babette'-cupcakes mee, die haar oma voor ons maakte. Zo zetten we de week graag in, natuurlijk! :)

Dat is smullen!!
Ook Juul bracht iets mee om te laten proeven, maar de naam vond hij wat moeilijk... Een grenadine-appel?
Het is geen grenadine-appel (al begrijpen we die verwarring wel), maar een granaatappel. We kijken ernaar: heel gek, het heeft allemaal kleine rode pitjes die apart in de schil zitten. We proeven: het smaakt een beetje zuur en zoet tegelijk. Juul verzekert ons dat het heel gezonde vitamientjes zijn, dus daar wil iedereen wel zeker eens van proeven. 

Marie haar ideetje van de week is een leuk gezelschapsspelletje met eekhoorntjes die zo snel mogelijk hun boomstam moeten vullen met eikeltjes.

Ella wordt deze week 5 jaar, dus is het haar beurt om haar museum van mezelf te brengen:

Met het koude weer hopen we weer op sneeuw. Daarom maken we aan de creatafel kunstwerken met sneeuwmannen, sneeuw,...Terwijl de jongste kleuters samen met Sara, een oud-leerling van onze school en stagiaire, het gezelschapsspel van Marie spelen, doen we met de oudste kleuters een wiskundig initiatiespelletje met het fruit uit ons winkeltje. Ze krijgen mondeling een opdracht en leggen het juiste aantal/ juiste soort(en) in het fruitmandje.


De gezelschapsspelletjes zijn in trek. Wies brengt het spel 'wie is het' mee. Enkele kleuters speelden al met hem of met mij het spel. Volgende week oefenen de oudste kleuters het nog wat verder als IZW'tje.

We werkten ook al een beetje rond ons forum voor volgende week. Maar dat tonen we hier nog niet, daarvoor moeten jullie nog wat geduld hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten