vrijdag 20 maart 2015

voorbereidingen evenement... 1,2,3... START!

Deze week zijn we gestart met de voorbereidingen voor ons evenement, want dat zit eraan te komen binnen enkele weken...

We kregen hiervoor per klas enkele opdrachten, zoals een affiche maken, een achtergrond als decor maken, en voor het evenement zelf, dansen in elkaar flansen. 
We startten onmiddellijk met ons decor, en we hadden geluk. Enkele grote kinderen uit de klas van Antigone konden ons daarmee helpen. Zij tekenen voor ons in potlood, wij vullen op met verf.
Op dinsdag was er de eerste keer een klasoverschrijdend atelier met kleuters. We kozen vorige week al welke dansjes we graag wilden meedoen. We begonnen dus met dansjes in elkaar te steken, knutselen van attributen daarvoor,...


Ook het IZW'tje was in functie van het evenement. De olifantjes (en stokstaartjes die daar ook zin in hadden) tekenen zelf een afgedrukte skyline na. 
Wies had deze week een spel mee als ideetje van de week dat hij leerde aan enkele kleuters.Vrijdag was er iets speciaals te zien buiten: er was in de voormiddag de zonsverduistering.


Owen had in het begin van de week een proefje mee dat hij gezien had op Ketnet. Als je een ballon in sinaasappelsap legt, en er dan nog wat sap op perst, dan ploft de ballon. We proberen het ook eens uit:
Er gebeurt niets... we doen vast iets verkeerd? maar wat?
Ligt het misschien aan het soort appelsien? Want wij gebruiken een
             bloedappelsien... we proberen het volgende week nog een keer met een gewone 
              appelsien. 

Na een hele week uitkijken naar het fietsparcours is het eindelijk zover. Na de middag trekken we onze jassen aan, klimmen we op onze fietsen en mogen we ons eens helemaal laten gaan op de fiets. Geen grote kinderen die in de weg lopen, de hele speelplaats is van ons. Leuk, maar ook vermoeiend, want we rijden zowel bergop als bergaf, nemen bochten tussen brede en smalle hindernissen, ... de ene al wat behendiger dan de andere...Geen opmerkingen:

Een reactie posten