vrijdag 22 januari 2016

vervolg van ons meetonderzoek

We werken deze week verder aan ons meetonderzoek. Terug naar ons standbeeld. De 36 touwtjes die vorige week geknipt werden, worden door enkele kleuters aan elkaar geplakt. Waarom plakken we touwtjes als je die ook kan knopen?? Als we ze knopen zijn ze geen meter meer, maar worden ze korter. 
Als ze alle 36 aan elkaar hangen gaan we met ons touw naar buiten. de kleuters houden het touw vast en we kijken tot waar we geraken. Ella staat als eerste aan de struik voor Jo haar klas en Nelis sluit de rij af vlak voor de grote berg. Zo lang als dit touw is, zo hoog is het chinees standbeeld.

 Ona brengt ook nog enkele meetspullen mee. Ze vertelt dat ze iets mee heeft dat je ergens op moet zetten en als het recht is, dan staat het belletje in het midden tussen de streepjes. Simon vertelt dat papa dat ook gebruikt om het huis te bouwen. 


Deze week konden we nog eens een bewegingsparcours doen. Dat was al even geleden, dus de kleuters waren heel enthousiast.


Woensdag waren er drie nieuwe vriendjes in onze klas. Martijn, Flor en Stan zullen na de Krokusvakantie ook vieze varkentjes worden in onze klas.

Met de koude zijn er heel wat kleuters die iets verzamelen op de speelplaats dat hen erg interesseert en aanspreekt: in koekendozen, jaszakken, in hun vakjes... wordt volop ijs verzamelt. Niet zo'n goed idee volgens enkele kleuters. Waarom niet? 
Ik vraag enkele kinderen hun ijs in een bekertje te doen in de klas. Wat zien we na 1 uur: al het ijs is water geworden. Conclusie:misschien toch niet het ideale item om in onze jaszakken te vezamelen! ;)


IZWtje: vormen herkennen in plaatjes. Vb een envelop: daarin zien we een driehoek en een rechthoek. 

In de wiskundehoek: cijfers (her)kennen en ruimte: bouwkaarten met cijfers maken.Op donderdag speelden we in de klas van Nathalie en Sonja. 
Vrijdag maakte Nelis voor zijn ideetje van de week gezichtjes met boetseerklei.
 Enkele meisjes van Sofie geven een ateliertje dansen in de zaal.Vrijdagnamiddag vieren we feest voor Solara. Ze werd zondag vijf jaar. We dansen en houden receptie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten