zaterdag 10 oktober 2015

week 6

We werken verder rond andere landen. We gaan verder in op de wereld: die bestaat uit planeten, de aarde is er één van. Nelis weet dat ook Mars een planeet is, die is heel warm. De aarde is ook een planeet. Ze is rond, maar dat zien/ voelen we niet. 
We zoeken waar wij wonen op onze planeet.

Dan hebben we continenten of werelddelen. Ward weet dat wij in Europa wonen. Nel weet dat Afrika ook een werelddeel is, en Nelis kent Amerika. 
Op al die continenten zijn landen. België is ons land. 


 Met onze wereldTAART snappen we het!

de Eiffeltoren wordt nagebouwd op de blokkenmat

We leren het liedje 'de aarde' van Urbanus. We beluisteren het eerst enkele keren en bespreken de gekke dingen die hij zingt. Blijkbaar is wat hij zingt niet allemaal gek, want we begrijpen het wel na wat meer uitleg. Behalve dan dat van dat Marskonijn... :) 

We maken zelf een wereldbol. dat doen we door zwarte, groene en blauwe stukjes papier te scheuren en op te plakken: zwart voor de ruimte waarin de aardbol zich bevindt, blauw voor de zeeën en groen voor het land.


Maaike maakt voor haar ideetje van de week juweeltjes met fimo.Vrijdag vieren we het verjaardagsfeest van Marie en Jule. We houden een receptie met kinderchampagne en lekkere hapjes en placeren een dansje.FIJN WEEKEND VAN DE FEESTVARKENTJES!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten